Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur många hembygdstoner som helst

/
  • Från Betaniaförsamlingen i Stocka kom Helena och gänget och sjöng då det var ekumenisk afton i Bergsjö hembygdspark.
  • Spelmän - och en spelkvinna - från när och fjärran tog plats på scen i Gnarps bygdegård.
  • Medan Lisa Lampert tog en tur med mikrofonen i Ilsbo hembygdspark var det mycket man skulle viska om på bänken längst fram...

Musik i sommarkvällen - den kan se ut, eller snarare låta, i stort sett på vilket sätt som helst. I alla fall i Nordanstigsbygden. I alla fall en torsdagskväll om sommaren...

Annons

Så här års är det lika festligt och folkligt som tämligen fullsatt på hembygdsgårdarnas logar och scener - så även i Gnarp, Bergsjö och Ilsbo, där det under torsdagskvällen spelades såväl spelmanslåtar som populärmusik och sånger av mer andlig karaktär.

I hembygdsgården vid Hundskinnet hölls den tredje av fem ekumeniska sommarkvällar, där det var Lönnbergskyrkans tur att vara värd för evenemanget.

Ett 50-tal personer hade samlats för att lyssna till sång, musik och betraktelser över sommaren och gemenskapen. Ytterligare två torsdagskvällar blir det ekumeniska möten, nästa vecka i Ersk Matsgården, då Svenska kyrkan står för värdskapet, och den sista sommarträffen hålls i Ede kapell den 28 juli och då är Svenska Frälsningsarmén värd.

I Ilsbo är det allsångskvällar för tredje sommaren i rad, och där står Allsångsgänget förstås för de musikaliska inslagen - och emellanåt blir det gästartister. Vid sommarens andra allsångskväll var det tämligen trångt i de flesta bänkraderna när Lisa Lampert och hennes musikaliska kamrater intog scenen och sjöng igång Ilsboborna.

I Gnarps hembygdsgård var det både munspel, dragspel, gitarr och skedar som trakterades då det återigen var dags för spelmanskväll på logen. Varje torsdagskväll hela sommaren är det öppen scen för spelmän - och spelkvinnor - att ta plats, till och med den fjärde augusti.

Mer läsning

Annons