Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmsten sluggade som i fornstora dar

/
  • Lennart Holmsten, Bergsjö, i retorisk högform som i fornstora dar. Från årsskiftet är han vanlig ledamot i revisionen och överlåter mikrofonen till nye ordföranden Sverker Söderström

Cirkushästen var tillbaka i manegen.
Expolitikern Lennart Holmsten höll ett brandtal när han äntrade fullmäktiges talarstol för sista gången.

Annons

Taggad att parera avdammade påståenden om ekonomiskt lättsinne under S - styret på nittiotalet. Stig Eng, kommunstyrelsens ordförande 2010, tände brasan genom sin minst sagt otraditionella bokslutskommentar.

De hårt kritiserade leasingavtalen med LB Kiel och Nordic Renting tecknades när Lennart Holmsten var socialdemokratiskt kommunalråd. Kommunen tyngdes av miljonunderskott och låg kreditvärdighet i bankerna.

– Men kom ihåg att besluten togs i full enighet. En del av er som sitter här i församlingen var med redan då, argumenterade Holmsten och pekade på att minnet ibland är kort.

Sedan kommunen löste in vatten - och avloppsanläggningarna återstår en kvarnsten om halsen. Leasingkontraktet på 27 miljoner med LB Kiel löper fram till 2025.

– Men utan detta hade vi inte haft något Bergesta, detta moderna och fungerande äldreboende i Gnarp, påminde Lennart Holmsten.

Mer läsning

Annons