Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmgård väcker stort intresse

/
  • – Intresset kring Holmgård är oerhört stort. Därför är det roligt att vi kan erbjuda lite föreläsningar ibland, säger Wille Persson, ordförande Holms Kultur- och Fornminnesförening.

Söndagens föreläsning om 1600-tals gårdar i Hälsingland lockade många till Strömsbruk. Säkerligen mycket tack vare det stora intresset kring lämningarna på Holm.

Annons

Holms Kultur- och Fornminnesförening anordnade en föreläsningsdag för sina medlemmar med tema Holmgård. Holmgård är lämningar på ett näs i Harmångersån efter en högreståndsgård från 1600-talet.

– Vi vill erbjuda lite olika föreläsningar för våra medlemmar och intresset kring Holmgård är alltid stort, säger Wille Persson, ordförande i Holms Kultur- och Fornminnesförening.

Länsmuseet har tillsammans med föreningen bedrivit arkeologiska undersökningar på området under tre års tid. Och mystiken tätnar kring området.

– Vi hittar hela tiden nya föremål. Ett av husen har vi inte fått något grepp om vad det använts till, det blir allt mer intressant för varje sak vi hittar, säger Katarina Eriksson, arkeolog på Länsmuseet Gävleborg.

– Det är ett oerhört stort intresse kring Holmgård. Det går många sägner kring platsen, säger Wille Persson.

Mer läsning

Annons