Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högstadium kan förlora skolbarn

/
  • Om Backens stängs trots alla protester kommer merparten föräldrar i kustområdet skicka sina barn till Hudiksvall.

Knappt en enda förälder i östra kommundelen tänker placera sina barn på det nya sammanslagna högstadiet i Bergsjö.

Annons

Endast för sju barn anges Bergsjö.
Opinionsundersökningen måste ha slagit ner som en bomb hos skolledningen. Står opinionen fast faller hela planeringen som ett korthus.

Det är byföreningarna på östra kanten i Nordanstigs kommun som har agerat för att pejla familjernas åsikter och preferenser. Man har vänt sig till alla föräldrar som idag har barn i förskolorna i Harmånger, Jättendal och Strömsbruk samt alla årskurser från förskoleklass till sexan i de två kvarvarande kommunala grundskolorna Fröstuna och Bringsta. I undersökningen ingår också friskolan i Stocka.

I förra veckan hade man fått in svar och synpunkter som gällde 138 barn. Av dessa är det bara 7 stycken som planeras börja på Bergsjö nya centralskola i framtiden.

Efter anlays av inlämnade svar och dithörande kommentarer står det klart att många vill låta sina barn gå i Hudiksvall från och med årskurs 6 eller årskurs 7. Många föräldrar boende i Harmånger, Stocka, Strömsbruk och Sågtäkten arbetar i Hudiksvall och pendlar själva fram och tillbaka.

Karin Larsson är rektor för Bringtsa, Fröstuna och förskolan. Hon säger att motståndet aldrig tycks slockna. Enligt henne är missnöjet med beslutet störst i Strömsbruk och Stocka.

Mer läsning

Annons