Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg gaffel i armen på sambo

En Stockabo i 60-årsåldern ska betala 150 dagsböter, för att han har misshandlat och hotat sin sambo. Mannen är tidigare dömd till skyddstillsyn, och han ställs nu på nytt under övervakning.

Annons

Misshandeln inträffade i juni månad, då samboparet skulle äta middag. Kvinnan har uppgett att mannen var berusad redan från morgonen, och när middagen kom fram klagade han på att maten var kall.

Stockabon hade sträckt sig över bordet, och huggit sin gaffel i hennes arm, med sådan kraft att den hade fastnat. Kvinnan fick senare sina skador behandlade på sjukhuset i Hudiksvall.

Åtalet för olaga hot härrör från en dag i augusti, och även då var mannen berusad och aggressiv redan på morgonen. På eftermiddagen hade han skrikit till kvinnan att hon skulle passa sig, annars skulle det hända saker.

Kvinnan sprang ut, och enligt grannar hade det blivit högljutt ute på gården. Kvinnan fick följa med en granne hem, och dagen efter anmälde kvinnan hotet. Beträffande händelsen med gaffeln har Stockabon sagt att han oavsiktligt hade råkat hugga sambon i armen, och han förnekar att han har hotat henne.

Tingsrätten i Hudiksvall bedömer dock att kvinnans berättelse är trovärdig, och den styrks också av vittnesuppgifter.

Mer läsning

Annons