Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtans lust och hjärtlig stämning

/
  • Vem behöver Alfvengren/Rickfors, Presley och Morrison?! I Stocka var Alla hjärtans dagstämningen på topp då Gunilla Öberg och Per Engman kopplade greppet på publiken.
  • Hjärtlig stämning ska de förstås vara på Alla hjärtans dag!

Succérecept: Ta en kärleksmums till kaffet, lägg till Per Engmans Elvistolkning och toppa med Gunilla Öbergs stämsång. Blanda väl med allsångstoner och 55 personer.

Annons

Att snöflingorna hade pudersockrat vägar och villor i Stocka spelade då rakt ingen roll då Stocka Folkets husförening arrangerade musik- och allsångskafé med köttsoppa, fika och underbara musikala insatser.

Per Engman och Gunilla Öberg blandade och gav. En riktig hjärteknipare var förstås Van Morrisons Have I told You Lately. Dessutom en Engmansk variant av Always on my Mind. En låt många hittills kopplat till Elvis Presley men som hädanefter för evigt ska förknippas med Per Engman - åtminstone av alla kvinnorna i salongen!

Män och kvinnor 40+ tagit bläddrade glatt i allsångshäften, från den Vreeswijkska Balladen om Fredrik Åkare och söta fröken Cecilia Lind, till Owe Törnqvists Dagny - där till och med "smacket" i tapeten satt som det skulle.

– Det är fantastiskt att ni kom hit, så många! sa en mycket glad Folkets Husföreningsordförande, Mårten Arousenius, som funderar på ytterligare en allsångskväll under våren.

– Kanske - det här blev ju så lyckat. Men först ska vi ha danskväll den 25 februari.

Mer läsning

Annons