Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårteborna fixar nytt samlingsställe

/
  • Fr.v Lena Stenfeldt, Janne Stenfeldt,Tore Berglin, Bengt Harning och Gunilla Harning. Alla involverade i arbetet att ge Hårte en ny samlingslokal.

När kyrkan sålde den gamla skolan i somras stod Hårteborna husvilla.

Idag har de skakat av sig frustrationen.

Annons

– Nu glömmer vi skolhuset. Istället får vi en ännu bättre träffpunkt som vi och de fritidsboende disponerar för olika sammankomster, säger Gunilla Harning och tolkar vad Hårtes befolkning känner just nu.

Lena Stenfeldt flyttade hem som pensionär. Hon märker att engagemanget återvänt. Hon ser möjligheten till lite mer liv och rörelse i det forna fiskeläget under turistsäsong:

– Vi kan anordna utställningar och kanske öppna ett sommarcafé. Textilkonstnären Birgit Ericsson i Jättendal har redan antytt att hon är intresserad.

Kontorsbaracken placerades på nuvarande plats när ett EU - finansierat framtidsprojekt drogs igång i Hårte i slutet av nittiotalet. Projektet självdog och idag är hamnföreningen ägare. Tore Berglin upplyser att det var ordföranden Staffan Berg som kläckte idén att totalrenovera och fylla det akuta behovet av en egen bygdegård i Hårte,

Staffan Berg drev på och fick ett antal händiga bybor med på vagnen. Med den mångsidige Bengt Harning i spetsen skred de till verket i början av oktober. I bygglaget syntes bland andra Janne Stenfeldt och Sven Engström. När det var dags för elektriska installationer erbjöd sig elektrikern Per Beckman sina tjänster.

Ingen kunde då tro att det fallfärdiga rucklet kunde genomgå en sådan interiör omvandling. Snickaren Bengt Harning är långt ifrån de stora ordens man men han har svårt att dölja sin stolthet över resultatet.

– Nästa steg blir att bygga ut några meter för att få plats med ett kök och installera vatten och avlopp. En tank finns redan nergrävd. Sedan ska vi givetvis lägga ett riktigt golv, berättar Bengt Harning.

Mer läsning

Annons