Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverkare intog Hasselaskolan

/
  • Målaren Robin Johansson på Hudiksvalls Måleritjänst utför slutfinishen i skolkorridoren på första våningen.
  • Målarna Robin Johansson och Tommy Larsson på Hudiksvalls Måleritjänst utför slutfinishen i skolkorridoren på första våningen..
  • Det klassiska skolhuset från 1939 tas fullt ut till heders igen. Annexet till höger ska rivas om ursprungsplanen följs.

Hasselabarnen hann inte rusa ut till det hägrande sommarlovet förrän målare och snickare intog Arthur Engbergsskolan.
Första renoveringsetappen är snart klar och till höstterminen koncentreras all verksamhet till huvudbyggnaden.

Annons

Under det senaste läsåret har det imposanta skolhuset i tidstypisk funkisstil mestadels stått tomt och öde. Hemkunskapssalen och expeditionslokaler har använts, men inte mycket mer.

– När högstadiet flyttade till Bergsjö 2007 utrymdes mer eller mindre hela andra våningen. Och det här läsåret hade vi inte heller några sexor som kunde vistas där, förklarar rektor Britt-Marie Thelin

Årskurserna F - 5 och fritidshemmet har hållit till i det så kallade annexet. Denna femtiotalsbyggnad har nu gjort sitt och avvecklas.

– Vi grovkalkylerar till 1,2 miljoner kronor i renoveringskostnader. Då är den planerade rivningen av annexet borträknat ur paketet eftersom vi avvaktar med den åtgärden tills vidare. Jag har hört ryktesvägen att det ska ha dykt upp intressenter, men har inga konkreta besked att ge, säger samhällsbyggnadschef Thord Wannberg.

När hantverkarna är färdiga med sitt följer återställning av inredningen. Det som sedan kvarstår är en uppfräschning av trapphuset. Nordanstigs Bostäder ansvarar för ombyggnaden och hyr in entreprenörer.

Mer läsning

Annons