Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller julöppet på sommarteatern

/

I flera år har Mellanfjärdens teaterförening arrangerat sommarteater. I år satsar Eva Brusell & co på en ny begivenhet: Jul på teatern.

Annons

– Vi ska prova en helt ny underhållningsform som vi tror kommer att bli fantastiskt bra, inne på teatern och utanför, säger Eva Brusell, som jobbat med idén i några månader och nu sett till så fåtöljerna burits ut ur teatersalongen för att frigöra en yta stor nog för 100 personer att sitta ner vid dukade bord.

Blir det julbord?

– Nej, det är en trerättersmeny, med fisk som förrätt, och varmrätten – som består av skogens vilt – wokar vi vid eldar utomhus. Sen blir det efterrätt och kaffe med jultårta.

Och så är det underhållning?

– Ja, en riktig helkväll med fina artister: Niklas Medin som bland annat jobbat med Tommy Körberg, Beata Harrysson och Per-Erik Domargård sjunger och Tomas Åhnstrand står för konferencierandet. Det blir humor, julmelodier och nära kontakt mellan publik och artister.

Hur hittade ni artisterna?

– De har spelat teater här hos oss i Mellanfjärdens teaterförenings sommarteater tidigare och blev mycket intresserade av att komma tillbaka och göra det här.

När kom ni på idén?

– När Johan ( Svangren ) och Helena (Brusell) gifte sig tidigare i år hade vi tagit ut fåtöljerna från teatersalongen. Då sa alla "Här borde man göra något till jul". Så vi började jobba tillsammans för att få detta på plats och nu kör vi fyra kväller: 11–12 och den 18–19 december. Det ser rätt bra ut med bokningar, men nyheter tar ju alltid litet tid. Vi hoppas i alla fall detta blir en ny jultradition i Mellanfjärden.

Läs även om Mellanfjärdens teaterförenings julsaga i Trolska skogen .

Mer läsning

Annons