Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halbast laddar för politiska uppdrag

/
  • Halbast Dilan har kurdiskt ursprung. Flydde som ensamstående till Sverige 1992. Några år senare fick även hans fru Nasrin asyl i Sverige. Sedan dess har de rotat sig i Bergsjö.

I våras bytte Halbast Dilan, 48 år, jobb.
Lämnade socialkontoret i Bergsjö för arbetsförmedlingen i Hudiksvall.
Ett sidbyte som nu öppnar för ett intensivare engagemang i kommunpolitiken i Nordanstig.

Annons

Han är tämligen färsk som kommunpolitiker. Gick med i socialdemokraterna i Nordanstig först 2006.

Halbast Dilan fördjupar sig gärna i socialpolitiken. Men den tidigare tjänsten som socialsekreterare i Nordanstigs kommun spärrade ambitionerna att parallellt ägna sig åt omsorgsfrågor i kommunpolitiken. Jävsrisken har han skakat av sig genom sin nya statliga anställning

Hlabast Dilan ha slussats in på ett antal förtroendeposter när partikamrater hoppat av under pågående mandatperiod. Just nu sitter han i utbildnings - och kulturnämnden och som ersättare i fullmäktige.Helt nylien utsågs han och Annelee Larsson, S, till politikerrepresentanter i det nyformerade ungdomsrådet.

Halbast Dilan kom sent med i s- partiet. Det skedde inte förrän fjorton år efter att han beviljats politisk asyl i Sverige. Men övertygad demokratisk socialist var han redan under sina hårda år i norra Irak. Han tillhörda Patriotiska Unionen som kan jämföras med det svenska Socialdemokratiska partiet. Den stora skillnaden var att i diktaturen Irak fick de verka underjordiskt.

Halbast Dilan vill satsa på kommunpolitiken på sin fritid. Och längtar efter att valrörelsen rullar igång i Nordanstig

Mer läsning

Annons