Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagängsgården synas i sömmarna

/

– Det är en mycket allvarlig händelse. Men innan vi kan vidta åtgärder måste vi göra en helhetsanalys.

Annons

Äldreomsorgschefen Eva Gottwall Bruno släppte igår mycket av sina inplanerade arbetsuppgifter. Hon behövde skaffa sig ytterligare klarhet i det just nu brännheta ärendet om påstådd vanvård på det särskilda boendet Hagängsgården.

– Jag har varit där och personligen gått igenom all tillgänglig dokumentation. Så fort jag får uppdraget av mina chefer att utreda vidare, sätter vi igång. Därefter är jag beredd att redovisa mina slutsatser och förslag om förbättringar, kommenterar hon.

På frågan om hon anser att omsorgen och omvårdnaden på Hagängsgården i Harmånger fungerar tillfredsställande, då väljer hon att passa. Också här vill hon återkomma.

Uppgiften att unga vikarier lämnats helt ensamma att ta hand om sjuka åldringar på en hel avdelning är hon inte bekant med. Men hon lovar att hela den aktuella sommarperiodens tjänstgöringslistor och personalfördelning ska synas i sömmarna.

Kommunals Barbro Östlund är facklig företrädare för omsorgspersonalen .Hon tycker det är fel om vikarierna får klä skott. Nordanstig kommun har anställt dem för att ordinarie personal ska kunna ta ut sin semester.

– Det är ledningen som då ska se till att de får en introduktion och information om rutiner och vart de ska vända sig i besvärliga lägen. Här verkar det som om det har brustit rejält, konstaterar hon.

Barbro Östlund är inte helt förvånad att Hagängsgården nu hamnat i blåsväder. Under ett antal år har ledningsorganisationen varit knackig och svajig med sina ständiga chefsbyten.

– Det skapar osäkerhet bland de anställda.

– När det sen häromåret äntligen kom dit en permanent enhetschef, så dröjde det inte länge för att han var tjänstledig på halvtid för att leda LOV - projektet, suckar Barbro Östlund.

Mer läsning

Annons