Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gyllene tillfälle för frågor"

/
  • Kommunhuset välkomnar allmänheten på lördag, den 7 november   .

På lördag, den 7 november, slår Nordanstigs kommun upp dörrarna för medborgarna. Man har bullat upp med både folk, fika och föreläsningar – och hoppas förstås på många besökare.

Annons

Kanske är detta första gången alla, verkligen alla, kommer att vara där – det vill säga i Bergsjö kommunhus. Politiker från utskott, nämnder och styrelser ska finnas på plats för att stilla medborgarnas nyfikenhet i olika frågor, och tjänstemän från kommunledning till kost- och städ är tillgängliga och visar vad de håller på med bakom de vanligtvis låsta dörrarna.

– Jag kan inte komma ihåg att vi haft något öppet hus tidigare, säger Mona Franzén Lundin, kvalitetsansvarig på kommunledningskontoret, som utformat heldagsprogrammet på uppdrag av kommunchef Fredrik Pahlberg.

– Så många som möjligt finns här under lördagen, för att informera och ha dialog. Har man frågor man undrar över är detta ett gyllene tillfälle att titta in och fråga politiker, verksamhetschefer och andra viktiga funktioner om det man undrar. Dessutom får man ju en chans att se vilka som jobbar med olika saker.

Besökarna möts av kommunvärdar i receptionen, och i kommunshuslabyrinten visar korridorvärdar vägen så alla hamnar där de önskar. Det blir seminarier om kommunens ekonomi, om äldreomsorg och förskola, samt om personalfrågor med mera. Flera enheter är bemannade: plan- och bygg, flyktingenheten, socialkontor, kost och städ med flera. MittSverigeVatten kommer att vara där, liksom – förutsatt att det inte går larm – Norrhälsinge Räddningstjänst och Polisen. Dessutom är det tipsrunda och fika.

– Det känns väldigt bra att vi öppnar dörrarna på det här sättet. Jag tycker vi är rustade för att ta emot alla – och alla är hjärtligt välkomna! säger Mona Franzén Lundin.

Mer läsning

Annons