Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grisbonde med galghumor som vapen

/
  • Klas-Erik Andersson den ödedigra kvällen den 4 februari, Fortfarande står han i vänteläge för att kunna återuppbygga det raserade.

Nu har det gått sju veckor sedan taket rasade in på ett grisstall i Gnarp. Men ännu har grisbonden inte fått något besked. Utredningen av försäkringsansvaret drar ut på tiden.

Annons

– Status quo.

Med den kortfattade meningen ringar svinbonden Klas-Erik Andersson i Byn in sin situation sju veckor efter den stora katastrofen. Utredningen av försäkringsansvaret drar ut på tiden.

– Jag hade hoppats att kunna få och ge ett svar innan påskhelgen. Många frågar. Men det ser inte så ut. Försäkringsbolagens skadereglerare och konsulter har fullt upp efter alla takras runtom i landet.

Det gamla ordspråket "Den enes död den andres bröd" ligger nära till hands. Galghumorn är just nu ett av Klas-Erik Anderssons mentala vapen för att stå pall för påfrestningarna.

Bollen ligger inte längre hos hans eget försäkringsbolag Länsförsäkringar Gävleborg. Alla väntar på hur takstoltillverkarens försäkringsombud ställer sig.

Mer läsning

Annons