Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnarpsbutik vill skylta längs E4:an

/
  • Ulla Lindqvist anser att hennes blomsteraffär måste vidga kundbasen. För det krävs att bilisterna viker av från E4:an.

Butiksägare i Gnarp vill sätta upp reklamskyltar intill E 4:an..

– Det händer att kunder kommer in till mig och säger att de chansat och svängt in i samhället och då plötsligt upptäckt min blomsterhandel, säger floristen och handlaren Ulla Lindqvist.

Annons

Sedan 2004 driver hon Gnarps Blommor på Stationsvägen i Gnarp.

Omsättningen har sakta ökat med tio procent per år från första årets 1,3 miljoner kronor.

– Men jag kan inte leva på enbart blomsterförsäljningen i Gnarp med omnejd. Måste stötta med flera verksamheter. Jag är ombud för begravningsbyrån Fonus och har hand om Apotekets medicinutlämning. I butiken finns också en presentshop och en avdelning för inredningsartiklar. Det är nödvändigt att bredda sortimentet om det ska gå runt, förklarar Ulla Lindqvist.

De bilister som valt att för en stund lämna E 4:an och köra in i Gnarp och handla, gör det för att det är smidigt och lätt att hitta parkering.

Att E4:an stryker intill den lilla tätorten är något som köpmän och företagare skulle kunna ta tillvara bättre. Nu inskränker sig informationen till förbipasserande till några enstaka skyltar.

Ulla Lindqvists önskan är gemensamma välkomstskyltar med karta och där lokala företag kan köpa en exponeringsplats.

Under väntetiden tänker hon göra en egen annonsdrive längs E4:an. Banderoller sätts upp både före den norra infarten, Stationsvägen, och den södra, Kyrkvägen. Men först ska hon tolka regelverket.

Näringslivschef Anders Nordén i Nordanstig delar Ulla Lindqvist resonemang.

– Min känsla är att vägmyndigheterna är mer restriktiv med skyltning längs E4:an häruppe och mer liberala söderöver mot Stockholm.

Nordén tillägger att Gnarps blommors begäran om bidrag ur näringslivsfonden nu ska prövas.

Mer läsning

Annons