Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnarps Country Queen utökar repertoaren och släpper ny skiva

/
  • Två åttondelar av Carrie Hall: Kenneth Isaksson och Karin Lindberg.

Många nyheter är det i Karin Lindbergs/Carrie Halls värld. Dels byter bandet – som fått nya medlemmar – namn och börjar sjunga annat än country, och dels ser en alldeles ny skiva dagens ljus.

Annons

– Numera heter vi bara Carrie Hall, för vi utökar repertoaren. Förutom country spelar vi 50-60-talsmusik, berättar Karin Lindberg.

Läs även om arrangemangen hon varit med och fixat i Kulturstjärnan, bland annat countryfest och flera konserter .

Karin Lindberg kallar sig Carrie Hall då hon sjunger och spelar ensam eller med sitt band – ett band som funnits i ett par år där numera även Sven-Olov Kontio på steelgitarr och Göran Dahlén på piano ingår. I övrigt är det Karin Lindberg/Carrie Hall och Kenneth Isaksson, Eva Vallin, Benny Olsson, Niclas Vallin och Stefan Syversen.

Till helgen är det skivsläpp, och för att göra det ordentligt blir det på två ställen, berättar Karin Lindberg:

– Vi kör skivrelease gånger två den 18 juni, först på Västmarksdagen i Attmar och sedan på kvällen på hembygdsgården i Gnarp. Vi är jättenöjda med CD:n, som vi gjort i Nordanstigs Kristna Centers studio. Vi började spela in i slutet av mars, med en fantastiskt duktig producent, Samuel Nilsson!

Ni fick en låt av Py Bäckman?

– Ja, The sun aint gonna shine on us forever, är med i två versioner faktiskt, en som bonusspår. Py skrev text och Mats Nilsson musiken.

Vad mer?

– Forsberg-Sjöberg-Wastesson (Schlagertrion) skrev titelspåret "Crazy", från början till Jill Johnson men vi fick den i stället, vilket vi såklart är väldigt tacksamma över! Och Lennart Dahlberg, som gjort många av Lasse Stefanz stora hits, gav oss två låtar. Karin och Benny Olsson har skrivit några, och vår back-upsångerska Eva Vallin har gjort en – totalt är det tio låtar.

Vad händer annars?

– Vi har skickat bidrag till Country-SM på Högfjällshotellet i Sälen i höst. Vi spelar på Badrocken i Sörfjärden 8-9 juli, på Laxöns Countryfestival 6 augusti, och på Engelen i Stockholm. Och vi har ett "hemligt" samarbete med två mycket välkända, folkkära artister, som vi inte kan berätta om än.

Ska nya cd:n lanseras hårdare än er första?

– Eftersom den förra cd:n egentligen var tänkt som demoplatta har vi inte distribuerat den utan sålt den själva – den här skivan har vi för avsikt att marknadsföra ordentligt för vi tycker själva att den är väldigt bra och att den visar vilka vi är.

Mer läsning

Annons