Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnarpföretag uppför hyreshus i Vemdalen

/
  • Nybygget i Björnriket kan bli en inkörsport för Nordanstigshus. Samlade runt ritningen är fr.v de två projektanställda Alexander Lindgren och Anders Eliasson, Stig Fagerhov, Thomas Larsson och Peter Fagerhov.
  • Peter Fagerhov och Thomas Larsson, båda delägare och verksamma i fabriken, förbereder transporten av husväggar till Härjedalen.

Den tre år gamla husfabriken i Gnarp levererar sitt examensprov.
De har under våren tillverkat det yttre skalet till ett ny exklusiv trevåningslänga i skidturistorten Vemdalen.
Beställare och byggherre är entreprenören bakom "Nallehusen", Mikael Engström i Sundsvall.

Annons

– Vi lastar och förbereder transporterna av de prefabricerade väggarna. På måndag är vi ett gäng på plats för att montera den första våningen. Längre fram i juni åker vi upp för en tvåveckorsperiod och fortsätter med övre våningsplan och taket, berättar Thomas Larsson, delägare och produktionsledare i verkstaden.

– Vi sysselsätter fem man inklusive mig och Thomas. I höstas 2009 var vi tvungna att banta styrkan med två personer. Då hade vi en rejäl känning av lågkonjunkturen och finanskrisen, berättar Peter Fagerhov

Sedan kom uppdraget i Vemdalen som på beställning. Moderbolaget Fagehov Conduct AB, som äger husfabriken, har i år projektanställt två man som ska variera mellan fabriksproduktion och montering ute på byggarbetsplatsen.

Det skräddarsydda fjällhotellet är ritat av Sundsvallsarkitekten Johnny Isaksson som Fagerhovs har ett återkommande samarbete med. Hans medverkan har betytt mycket för att Gnarpfabriken skulle ta hem anbudsstriden.

Mer läsning

Annons