Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generationsboende nära havet ett alternativ för Nordanstigs seniorer

/
  • Generationsboende nära havet, i Sågtäkten, kan vara ett alternativ för Nordanstigs seniorer, tror Christer Engman.

Inför träffen med kommunens plan- och byggenhet hade Sågtäktsborna skissat på en egen lösning, som de presenterade i slutet av mötet.

Annons

De satt som en egen liten delegation från Nordanstigs sydostligaste del, Sågtäktens utvecklingsgrupp. Förutom att komma med egna inlägg i diskussionen avslutade de mötet om Nordanstigs översiktsplan, där invånare 55+ bjudits in , med några egna bo-tankar.

– Vi i Sågtäkten lade ner krut på detta vid visionsmötet 2009, förklarade Christer Engman, som visade upp ett förslag på modulbyggnader som skulle kunna byggas i Sågtäkten, nära havet och med hög standard och god livskvalitet för dem som vill bo där.

Husen är tänkta som generationsboende, och ska uppföras i två plan. Lägenheterna ska vara cirka 8x9 meter. En eller flera enheter kan uppföras och i varje byggnad kan det bli fyra lägenheter. Eventuellt kan en centralbyggnad, med gemensamhetsutrymmen, byggas, berättade Christer Engman, som tror Nordanstigs kommun behöver få fler alternativ för boendeformer om de äldre ska välja att stanna kvar.

Redan tidigare har kommunens plan- och byggkontor hört sig för om åsikterna bland de yngre .

Efter presentationen av ett generationsboende i Sågtäkten, och i slutet av hela mötet, sammanfattade Elsie Bäcklund Sandberg utvecklingsgruppens tankar om framtiden med en del av ett Joel Baker-citat:" Handling utan vision är bara ett tidsfördriv – Vision i kombination med handling kan förändra världen".

Mer läsning

Annons