Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra föreningar får bidrag

Fyra föreningar i Nordanstig får dela på drygt 312 000 kronor när kommunstyrelsen delar ut bidrag till ungdoms- och föreningsverksamhet.

Annons

Kommunstyrelsen ska i år dela ut 700 000 kronor i utvecklingsmedel för ungdoms- och föreningsverksamhet. Tidigare i år har kommunstyrelsen beviljat stöd till olika projekt för totalt drygt 350 000 kronor. Vid det sista ansökningstillfället ville sex föreningar vara med och dela på resterande bidrag. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att bevilja fyra av föreningarna bidrag.

Harmångers Ridklubb får 5 000 kronor i bidrag för att bygga förråd som ska underlätta skötseln av anläggningen och förbättra arbetsmiljön.

Föreningen Hasselagården har fått ja till sin ansökan om att utveckla en paintballbana i Hassela. Föreningen beviljas 7 500 kronor i bidrag. Ett av målen med projektet är att bilda ett paintball lag och att anordna tävlingar.

Bergsjö Bioföreningen får 150 000 kronor för att investera i digital visningsteknik på Bergsjö Bio. Projektet genomförs bland annat med Föreningen Bergsjögården som också beviljas bidrag från kommunstyrelsens utvecklingsmedel. Föreningen får 150 000 kronor till digitaliseringsprojektet.

Två föreningar fick avslag på sina ansökningar. Hassela golfklubb hade ansökt om nästan 115 000 kronor till ett projekt som skulle få fler barn och ungdomar att börja spela golf. Inte heller Kalahari Ekonomisk förening fick något bidrag av kommunstyrelsen. Men för den föreningen finns det fortfarande hopp att omsorgs- och lärandenämnden ska bevilja bidrag.

– Deras ansökan hör hemma under OL-nämnden. Så vi har skickat vidare den dit, det är ännu inget beslutat om det projektet, säger Monica Olsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Föreningen vill starta ett arbetskooperativ med arbetsinriktning på hushållsnära tjänster. Föreningen ansökte om ett bidrag på 352 500 kronor.

Mer läsning

Annons