Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullträff med Åvallslyran

/

Rose-Marie Hildingsson skyndar mellan fikaförsäljningen, brännbollsplanerna och omklädningsrummen. Hon ansvarar för den årliga brännbollsturneringen Åvallslyran i Harmånger.
– Det är som mest stressigt i början, säger hon i förbifarten.

Annons

Förra året återupptog föreningen KRAX traditionen med en brännbollsturnering i Harmånger varje år. Och det blev full uppslutning redan från början. I år deltog åtta lag, något färre än förra året.

– Det krockar tyvärr med bortamatcher för fotbollslaget, körresor och annat den här helgen, säger Rose-Marie Hildingsson.

Hon kopierar papper med laguppställningen för de deltagande lagen, letar efter senap och ketchup till korvserveringen och byter ett par ord med några deltagare.

– Vi har olika roller i styrelsen och det har blivit jag som har fått ansvaret för den här dagen, förklarar hon.

Men det har ändå varit mindre jobb inför brännbollsturneringen i år än vad det var förra året. Nu har föreningen fått rutiner för brännbollsdagen och de vet vad de ska göra.

Föreningen har fått bidrag beviljat från Leader Hälsingebygden för att utveckla brännbollsturneringen med en stor final den 6 augusti. Rose-Marie Hildingsson berättar att hon hoppas att de andra orterna i kommunen tar fram egna lag till finalen.

– Jag hoppas att vi kan göra aktiviteter tillsammans och att inte orterna alltid håller sig för sig själva. Det vore roligt om vi kunde göra något för hela bygden, säger hon.

I år kommer det bli ett provår för att se ifall den stora finaldagen kommer bli ett återkommande evenemang.

– Vi vill väcka intresset i år och sen får vi se vad det blir för respons på det, säger Rose-Marie Hildingsson.

Den kraftiga vinden bjöd på lite motstånd för brännbollsspelarna, det var inte alltid som bollen höll sig inom planen. De glada hejaropen steg över fotbollsplanen när slagträet satte en riktig fullträff och en varvning var på gång.

Mer läsning

Annons