Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullbokat på Hannas frisersaloon: "En del berättar allt"

/
  • Hanna Sundin har haft fullbokat i kalendern ända sedan det blev känt att hon skulle ta över friseringen mitt i Hassela.
  • Hanna har inrett sin Wild Hair Saloon, med western-stuk på det mesta, tillsammans med sambon Stefan Hildingsson, välkänd tv 4-bonde.

Å ena sidan kan hon i princip aldrig ha en dålig dag. Å andra sidan är jobbet både roligt och socialt. Det tycker Hanna Sundin som har aldrig ångrat sitt yrkesval eller att hon startade eget.

Annons

Hannas Wild Hair Saloon, som frisersalongen i Hassela heter, öppnade i början av februari, och har haft kö sedan nyår. Kanske för att de flesta vet att 25-åriga Hanna Sundin hamnade i Hassela då hon fann kärleken bland tv 4-bönderna . Hon flyttade hem till Stefan Hildingsson sedan hon avvecklat verksamheten i jämtländska Stugun där hon varit frisör i sex år och haft eget företag halva tiden, och hon vet vad kunderna väntar sig:

– Det är ett serviceyrke – man kan aldrig ha en "dålig dag". Måste jag boka av är det jobbigt, för kan inte jag jobba är det ju ingen annan som gör jobbet heller. Och särskilt på en liten ort måste man vara rädd om kunderna.

Och om någon blir missnöjd?

– Då är det ju bra om de kommer och pratar med mig, så försöker vi reda ut det. Man kan aldrig vara alla till lags alltid, men jag vill ju att alla ska bli nöjda.

Vad är svårast?

– Mitt största bekymmer har alltid varit att ta betalt. Vissa ifrågasätter priserna, men det måste räcka till hyra, försäkringar och material med mera, och så ska man ju kunna ta ut litet lön. Som anställd går det alltid att säga att någon annan bestämmer allt, men det här är ju min salong...

Har det hänt att du ångrat dig?

– Jag tycker inte man ska ångra något man gör. Man kan förstås ångra en del val, men jag ångrar varken yrket eller att jag blev egenföretagare. Jag styr min arbetstid och det är ett roligt jobb, det finns så mycket bra – man träffar mycket folk och det är ett bra sätt att komma in på en liten ort. Och det skulle vara svårt att gå tillbaka till att vara anställd nu.

Många småpratar med frissan – är det mycket skvaller och hemligheter?

– O ja! En del berättar allt! Man har ju inte tystnadsplikt i det här jobbet, men man borde kanske ha det egentligen...

Mer läsning