Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fulla ungdomar men ingen skadegörelse

Mängder av ungdomar som roterade runt. Kopiöst drickande men inga spår av skadegörelse inne i byn.
Midsommarafton 2010 blev lugnare än fjolåret. Polisen var mer närvarande. Sprit och starköl som konsumerades på allmän plats beslagtogs.

Annons

På midsommardagen andades boende och näringsidkare ut. De hade fruktat att få uppleva en minst lika stökig midsommar i år.

– Efter att vi stängt gick vi hem och var aldrig nere på kvällen. Men jag har inte hört några klagomål varken från hotellgäster, husvagnscampare eller från båtfolket som övernattat i hamnen, säger Tommy Brusell, delägare i restaurang Sjömärket och hotell Mellanfjärden.

Midsommardagens förmiddag ägnades åt att avlägsna glassplitter, flaskor och tomburkar från området. Trista spår av nattens firande.

Rapporter till föreningen Hamnlyckans ordförande Lasse Johansson pekar åt samma håll. Inte lika tufft och stökigt som ifjol.

– Mer närvaro från polisens sida hade säkert effekt. En bil var här redan på eftermiddagen och gav signalen att Mellanfjärden hölls under uppsikt. Liten senare på kvällen dök det upp två polispatruller.

Ett försvarligt antal liter starksprit, alkoläsk och starköl plockades av ungdomar och innehållet hälldes ut på backen. När det gäller berusningsgrad skulle det mycket till för omhändertagande

Mer läsning

Annons