Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidshusplaner i Norrfjärden stoppas

/
  • Rolf Colling ser inga möjligheter att driva processen vidare när opinionen mot planändringen är så kraftig i Norrfjärden.

Den planändring som skulle tillåta fyra nya bostadstomter på fastigheten Gnarps Böle 3:4 i Norrfjärden lär få vila ett bra tag.
– Grannarnas motstånd är för kompakt ,säger Rolf Colling, (C), byggnadsnämndens ordförande.

Annons

Nästa vecka ska politikerna behandla markägaren Sten-Olof Scharins propå om avstyckning. Den hittills oexploaterade marken består av två delar. Ett tallskogsområde i väster och ett oröjt grönområde i öster. Intentionerna från markägaren är att bygga två fritidshus i vardera området.

I den korrigerade detaljplanen blir beteckningen grönområde/allmän mark istället kvartersmark. Hindret mot att få bygglov för en förtätad fritidshusbebyggelse skulle därmed vara borta.

Men när kringliggande fritidsfastigheters ägare fick handlingarna tillsända blev det reaktioner. Skrivelser har strömmat in till kommunhuset. Ärendet har engagerat de kringboende och motargumenten radas upp.

Rolf Colling är föga överraskad av motståndet. Förändringar i ett sen länge väletablerat område som Norrfjärden rör alltid upp känslorna.

 

 

Mer läsning

Annons