Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola ansöker om högstadium

Friskolan Växaskolan kommer att lämna in sin ansökan till Skolinspektionen i slutet av mars. Och ansökan kommer att inkludera en önskan om att starta ett högstadium i Bergsjö.

Annons

– Efter ett första möte med intresserade föräldrar insåg vi att intresset var väldigt stort för att vi även ska bedriva högstadieundervisning, säger Marcus Karlsson som är en av de som vill starta en friskola.

Det är en grupp pedagoger i Nordanstig som visat intresse för att starta en friskola i Bergsjö. Från början var tankarna att skolan skulle innefatta klasser från förskolan till årskurs sex. Men efter en ökad efterfråga hos föräldrar har pedagogerna bestämt sig för att ansöka även för ett högstadium.

– Vi kommer att starta en årskull i taget på högstadiet. Vi räknar att det tar tre år att bygga upp ett fullständigt högstadium med en klass per årskurs, säger Marcus Karlsson.

Senaste 2014 planeras Växaskolan att vara en fullständig F-9 skola. Om Skolinspektionen och kommunen godkänner ansökan kommer skolan att öppna höstterminen 2011. Skolan ska som max ha 160 elever fördelade på de olika årskurserna. Och vid ett första möte för intresserade föräldrar kom ett 50-tal.

– Intresset har varit väldigt stort hos föräldrar. Nu har vi fått in knappt 100 intresseanmälningar. Och vi sa från början att minst 60 intresserade krävdes för att vi skulle skicka in en ansökan, säger Marcus Karlsson.

Mer läsning

Annons