Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framåtblick för Ilsbo skola

/

Profilering, bättre skolmiljö och hjälp av sponsorpengar. Föräldrarna i Ilsbo skola blickar framåt och visade upp sina framtidsidéer under ett stormöte.

Annons

De har bytt namn från "Rädda Ilsbo skola" till "Framtidsskolan Ilsbo 2020".

– Vi är försiktigt optimistiska inför framtiden, men vi kommer aktivt följa upp alla beslut som gäller skolan. Faran finns fortfarande kvar att den kan läggas ned, sade Stefan Bergh, i styrgruppen som höll i mötet under måndagskvällen.

Huvudmålen är att återskapa den gamla skolan med elever upp till årskurs sex. De vill också hitta en profilering för skolan för att locka fler elever.

– Om det blir musik, matte, no eller något annat vet vi inte, men det finns mycket som den här skolan är bra på, sade Stefan Bergh.

Förutom att behålla själva skolan hade de idéer om hur man kan förbättra skolmiljön med bättre utnyttjande av lokalerna, fler utrymningsvägar och bättre ventilation bland annat.

Sponsring av skolan diskuterades som ett förslag till finansiering.

Besvikelsen över att tidigare inte fått svar på de frågor gruppen ställt till kommunen och politiker var en av anledningarna till mötet samt att de ville ta initiativ till kommande dialoger. Ett fåtal politiker dök upp på mötet.

– Jättebra att de engagerar sig, nu får vi ta till oss av idéerna, sade Sven-Erik Sjölund (S) i utbildnings- och kulturnämnden.

Skolchef Eva Fors välkomnade initiativet till mötet.

– Det är bra att föräldrarna agerar och att någon håller i det. Jag är positiv till att ha dialog, sade hon efter mötet.

Mer läsning

Annons