Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foto och skrotkonst på Galleri Ström

/
  • Lena-Maria Stigsdotter och Johan Adlercreutz är delägare i Galleri Ström. På lördagen hade de båda vernissage och en månad framåt kan man se deras konst i galleriet i Strömsbruk.
  • Den här bilden har Johan Adlercreutz gjort med hjälp av datorn. Ett arbetssätt som han tycker är miljövänligt och bra
  • Johan Adlercreutz visar fotografier på bildetaljer, många av bilderna har han tagit med en vanlig kompaktkamera.

I en månad framåt ställer konstnärerna Lena-Maria Stigsdotter och Johan Adlercreutz ut sina verk på Galleri Ström. På lördagen hade de vernissage och besökarna kunde avnjuta fotografisk konst, målningar och skrotkonst.

Annons

Lena-Maria Stigsdotter ställer ut målningar och skulpturer på Galleri Ström fram till den 9 september tillsammans med Johan Adlercreutz som visar sina fotografier. Trots att Johan Adlercreutz oftast fotograferar arkitektur så går hans utställning Bilart i bilarnas tecken.

– Jag gillar att fotografera arkitektur, här har jag istället fotograferat bilar som om de vore arkitektur, säger Johan. Nu hade jag så många bilder på bilar att jag kände att det skulle vara kul att ställa ut.

Det man först slås av då man ser hans fotografier är färgerna, Johan gillar att arbeta med just färger. Det är inte hela bilar han fotograferar utan detaljer av dem. En bild har han tagit under huven på en flådig bil, med lite fantasi ser det ut som om filmfiguren E.T. tittar upp på en.

I andra delen av Galleriet håller Lena-Maria Stigsdotter till med utställningen, Slagg och Cinober. Lena-Maria Stigsdotter är en konstnär som tycker om att experimentera med allt som kommer hennes väg. Det syns. På golv och i fönster står skulpturer som hon gjort av skrot som hon hittat vid de gamla bruksområdena i trakten.

Mer läsning

Annons