Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltningschef lämnar Nordanstig

Mats Collin, förvaltningschef, kommer att lämna sin tjänst i Nordanstig under hösten. Han ska börja som förvaltningschef vid socialtjänsten i Gävle.

Annons

– Det känns spännande att få börja jobba i en större kommun och se vilka utmaningar som det finns där. Jag har jobbat fyra år i Nordanstig och det känns utmanande att få testa att arbeta i en större kommun. Här har vi jobbat mer brett men i Gävle kommer jag endast att arbeta med individ- och familjeomsorgen, säger Mats Collin.

Mats Collin kommer att fortsätta sin tjänst som förvaltningschef i Nordanstig till någon gång under hösten.

– Det finns flera processer som jag måste avsluta innan jag kan gå vidare till nästa tjänst. Bland annat måste vi bli klara med budgetarbetet, säger Mats Collin.

Idag har Nordanstigs kommun två förvaltningschefer, Mats Collin och Annkristine Elfvendal, som har ett delat ledarskap.

– Trots att vi har ett delat ledarskap så är det ändå vissa områden som vi är fördjupade i. Därför måste jag avsluta vissa processer innan jag slutar inom kommunen, säger Mats Collin.

Kommunchef Kerstin Oremark fick det slutgiltiga beskedet att Mats Collin väljer att börja arbeta i Gävle i fredags.

– Mats har informerat oss under tidens gång och vi fick veta hans beslut för ett par dagar sedan. Alltid när det sker förändringar så måste vi se över organisationen. Vi måste fundera och summera för att se hur vi kommer att gå vidare när han slutar. Han har varit en väldigt värdefull medarbetare. Men det är naturligt att man vill testa sina vingar, säger Kerstin Oremak.

Kerstin Oremark kan inte säga ifall det är aktuellt att anställa en ny förvaltningschef efter Mats Collin, eller ifall det blir en omorganisation med endast en förvaltningschef.

– Om några veckor kan jag förmodligen säga mer om hur det kommer att bli framöver, säger Kerstin Oremark.

Mer läsning

Annons