Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande inga flyktingar i Bäckaräng

/

Bäckaräng står fortfarande tomt. Hasselakollektivet fick tillstånd vid årsskiftet att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Men än så länge har ingen placerats i Hassela.

Annons

Hasselakollektivet tillfrågades förra året av Länsstyrelsen i fall de kunde tänka sig att vidga sin verksamhet och ta emot ensamkommande flyktingbarn.

– Eftersom vi hade låg beläggning så måste vi hitta andra vägar i verksamheten också. Tongångarna då var att det var ett stort behov av platser för ensamkommande flyktingbarn, säger Kenneth Engström, föreståndare.

Bäckaräng fick tillstånd att bli ett så kallat transistboende med plats för 17 barn och ungdomar. Barnen ska vistas på boendet mellan 2-5 månader i väntan på beslut om uppehållstillstånd. I december anställdes en föreståndare för Bäckaräng och boendet var redo att ta emot barnen.

– Vi trodde att det skulle dra i gång efter nyår. Förra veckan trodde vi att vi skulle få en placering, men det ändrades bara efter en liten stund och barnet placerades på ett annat boende, säger Kenneth Engström.

Mer läsning

Annons