Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag om samarbete i Holland

Statens Bostadsomvandling (Sbo) vill marknadsföra Nordanstig på mässor i Holland. Med målsättning att få fler Holländare att flytta till kommunen.

Annons

– Vi kommer att titta på förslaget efter helgen, säger Kerstin Oremark, kommunchef.

Sbo har som uppgift att omvandla tomma bostäder inom det kommunala beståndet, för att skapa en balans på bostadsmarknaden. Redan i dag har bolaget verksamhet i Nordanstig. Innan julhelgen köpte statliga Sbo en flerfamiljsfastighet i Hassela av Nordanstigs Bostäder som ska byggas om till seniorboende, det första i sitt slag i Nordanstig och Hudiksvall.

Nu vill Sbo pröva nya vägar, och då i första hand med kommuner där de redan har ett engagemang. Bolaget vill arbeta lokalt och lyfta fram det unika inom varje område. Genom att marknadsföra kommunen på olika mässor och andra tätbefolkade platser i Holland vill de att fler ska välja att flytta till Nordanstig. Nordanstigs kommun skulle i så fall bidra med en organisation inom kommunen som tillvaratar intresserade Holländare och hjälper dem med boende i kommunen.

– Vi kommer att följa upp förslaget och se om det är intressant för vår kommun, säger Kerstin Oremak.

För några år sedan genomfördes ett liknande projekt i Porjus i Norrbotten. Där nåddes målsättningen att fyra familjer skulle bosätta sig i trakten.

Mer läsning

Annons