Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan kan förlora skolskjuts och fri lunch

Kommunal skolskjuts till förskoleklass avskaffas, likaså fri lunch för allmän förskola och förskoleklass och biblioteksfilialerna stängs snarast möjligt.

Annons

Förvaltningscheferna Mats Collin och Ann Kristine Elfvendal påpekar att besparingsförslaget som måste läggas, går långt över vad som är bra för verksamheten, brukare och anställda.

För att kunna nå minst ett nollresultat föreslår förvaltningen bland annat att skolskjuts till förskoleklass avskaffas, att man tar bort den fria maten inom förskolan och förskoleklass, att avsatta medel för föreningsstöd fryses inne och att man stänger biblioteksfilialerna. Det nyligen beslutade vårdnadsbidraget ska skjutas på framtiden.

Åtgärderna som ingår i besparingsförslaget sade Nordanstigs utbildnings- och kulturnämnd ja till på måndagen. Alla tre S-ledamöterna reserverade sig mot beslutet.

När det gäller skolstrukturen i Nordanstig höll nämnden fast vid det beslutet som redan togs i februari i fjol. Frågan om Bringstaskolan i så fall ska flytta in i Backens skola behandlades inte.

– Det väsentligaste är att ha ett högstadium. Det andra skjuter vi på framtiden, säger Boerje Bohlin.

Han påpekar att det krävs investeringar om de yngre barnen ska flytta in i Backens skolas lokaler och att man med tanke på det ekonomiska läget inte alls vet vilka åtgärder investeringsbudgeten kommer att tillåta.

Mer läsning

Annons