Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola och skola kan slås i hop

Arthur Engbergsskolan och förskolan Linblomman i Hassela kan slås i hop i gemensamma lokaler 2012. I kommunstyrelsens förslag till investeringsbudget är totalt 4,8 miljoner kronor avsatta de kommande åren till en sammanslagning.

Annons

– Det är ett önskemål från skolledningen att samordna de här två verksamheterna, säger Stig Eng (C), kommunstyrelsens ordförande.

Förskolan Linblomman ligger cirka 300 meter från Arthur Engbergskolan i Hassela. Förskolan har två avdelningar med sammanlagt cirka 30 barn. Ungefär lika många barn går på Arthur Engbergskolan som har klasser till och med årskurs fem.

– Det är en stor investering. Vi behöver bland annat göra en ny utemiljö och bygga om lokalerna. Sedan kommer förskolelokalen stå tom efter sammanslagningen, och det blir ett problem för Nordanstigs Bostäder, säger Stig Eng.

Enligt Stig Eng skulle ungefär en halv lärartjänst sparas in på sammanslagningen. Den neddragningen kommer att lösas genom pensionsavgångar.

Flera områden inom skolverksamheten ingår i investeringsbudgeten. I förslaget finns det drygt en miljon kronor avsatta för fönsterbyte på Bergsjö skola, 500 000 kronor till upprustning och byggande av handikapptoaletter och 120 00 kronor till att åtgärda värmeutsläpp och isbildning på skolan.

Mer läsning

Annons