Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktig optimism på Björkbacken

/
  • Hildur Berglund är nöjd med att bo på Björkbacken. Här kramas hon om av undersköterskan Bodil Jansson.
  • Elly Flink och Iris Lindberg sitter gärna framför den öppna spisen och ser på tv.
  • Hans Broden får hjälp med frukosten av Karin Nordin. På Björkbacken äter de boende frukost tillsammans varje morgon.
  • Birgit Helenius får hjälp av Ewa Jansson att lägga sig för lite förmiddagsvila.

Det tidigare nedläggningshotade serviceboendet Björkbacken förelås byggas ut i nästa års budget. De anställda på Björkbacken kan för tillfället andas ut, men helt glada törs de inte vara än.

– Vi har hört det här förr, säger Elisabeth Camél, undersköterska på Björkbacken.

Annons

Björkbacken byggdes på 50-talet och 1986 gjordes en omfattande tillbyggnad i tre plan. Idag finns det 22 lägenheter i varierande storlek. Enligt verksamhetschef Eva Gottwall Bruno behövs det fler platser i särkskilt boende. Och därför blir det enligt budgeten en miljon kronor som blir öronmärkta för utbyggnad av Björkbacken. Pengarna ska fördelas på två år och byggstarten planeras till våren 2010.

– Jag har varit med om det här tidigare. Då var det personer här och tittade och planerade hur boendet skulle kunna byggas ut. Den gången blev det inte av och sen blev det tal om nedläggning, säger Marita Forslin, undersköterska.

Björkbacken har varit nedläggningshotat tidigare, men överlevt besparingskraven. Personalen är luttrad och de tror inte på någon utbyggnad innan snickarna är på plats i lokalerna.

– Det är en positiv utveckling att kommunen nu vill satsa pengar på oss. Men det är svårt att riktigt glädjas när det blivit bakslag tidigare, säger Marita Forslin.

 

Mer läsning

Annons