Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare nekas avdrag för Thailandresa

Skatteverket anser att företagarens utlandsresa och övernattningslägenhet var privata kostnader.

Annons

En företagare i Nordanstigs kommun har fått en fördubbling av sin taxerade inkomst sedan Skatteverket gjort en granskning av beskattningsåret 2013. 145 200 kronor har inkomsten höjts med och företagaren får nu betala in över 58 000 kronor till Skatteverket.

Skatteverket anser att inköp av en domkraft och en dator, en resa till Thailand och sponsring av golf mer eller mindre styrts av personliga intressen. Man ifrågasätter också en övernattningslägenhet i Sundsvall och nyttjande av bil och bilersättning och vill klassa det som förmån. Det saknas både fullständiga körjournaler och en del underlag för kostnader påpekar man.

Företagaren förklarar bland annat att golfsponsringen gett företaget bra reklam och att lägenheten använts som kontor och lagerlokal. Bolagets tre bilar har endast kunnat användas begränsat då de varit trasiga eller avställda.

Eftersom Skatteverket anser att oriktiga uppgifter lämnats tillförs ett sammanlagt skattetillägg på 40 procent av skatten på ett underlag om 113 138 kronor.

Mer läsning

Annons