Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening vill ha bidrag till renovering

Lokalföreningen Dalens Ros av IOGT-NTO behöver renovera sin föreningslokal i Jättendal och ansöker därför om kommunalt stöd. 90 000 kronor hoppas föreningen att kommunen ska bidra med.

Annons

Det är flera reparationer som behövs göras av föreningslokalen. Bland annat behövs yttertak, ytterpanel och stuprören bytas. Lokalen behöver målas om och det behövs en ny varmvattenberedare och cirkulationspumpar.

Föreningen avser att söka statligt stöd hos Boverket enligt gällande författning om stöd till allmänna samlingslokaler. Från Boverket kan föreningen få ett ekonomiskt bidrag med 50 procent av projektets kostnad, under förutsättning att kommunen beviljar föreningen ett bidrag med minst 30 procent av projektkostnaden. Samt att föreningen själv klarar av att stå för 20 procent av kostnaderna.

Föreningen hoppas att kommunen ska bevilja ett ekonomiskt bidrag med 90 000 kronor. Totalt behöver lokalen renoveras för 300 000 kronor. De standarhöjande reparationerna ses som en nödvändighet för att minska driftkostnaderna och för att förhindra att det löpande underhållet blir till ett akut underhåll. Och därmed högre utgifter.

Mer läsning

Annons