Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare i dödsolycka vill slippa fängelse

Den rattfulla föraren överklagar och vill få behandling i stället.

Annons

Det har gått två månader sedan 24-åringen körde grovt rattfull och krockade i Gnarp. En passagerare i baksätet dog och en annan passagerare fick revbensfrakturer och en sårskada i huvudet.

För två veckor sedan dömdes föraren till fängelse i två år och åtta månader. Hudiksvalls tingsrätt dömde honom för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov olovlig körning, grovt rattfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Nu överklagas domen till hovrätten. Mannen från Nordanstigs kommun vill slippa fängelse och i stället dömas till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Redan under rättegången framhöll försvarsadvokaten att 24-åringens brottslighet har koppling till hans alkoholproblem och missbruk av narkotika.

I andra hand vill mannen att fängelsestraffet kortas. I överklagandet framförs att straffvärdet borde vara lägre, och att tingsrätten inte har tagit hänsyn till att passagerarna följde med frivilligt, trots att de visste att föraren var påverkad av alkohol och saknade körkort.

Mer läsning

Annons