Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare hade 1,73 promille vid dödskrasch

Nu åtalas bilföraren, en 24-åring från Nordanstigs kommun, för händelsen.

Annons

Det har gått en månad sedan bilen med tre personer i krockade med en husvägg i Gnarp. En 24-årig man som satt i baksätet omkom.

Nu åtalas bilföraren, en 24-åring från Nordanstigs kommun, för händelsen. Han åtalas för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri.

Enligt åtalet hade mannen 1,73 promille alkohol i blodet vid tillfället. Åklagaren hävdar att föraren gjorde en omkörning strax före ett backkrön med skymd sikt på Kyrkvägen, körde för fort över järnvägsövergången, förlorade kontrollen över bilen och körde in i husväggen.

Den andra passageraren som satt i framsätet fick en sårskada och revbensskador, enligt åtalet. Därför åtalas bilföraren även för grovt vållande till kroppsskada.

Bilföraren saknade dessutom körkort. Han åtalas också för att ha stulit den bil som krockades. Han tog nycklarna hemma hos en kompis och tog bilen trots att han inte fick.

Det kommer att bli en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt inom kort. Då väntas föraren och den överlevande passageraren berätta om händelsen, liksom två vittnen som var på plats.

Mer läsning

Annons