Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna slår larm om Fröstuna skola

/
  • Stark oro råder bakom fasaden. Nerdragning av lektionstimmar får föräldrarna att agera:– Timmarna i skolan understiger skollagens minikrav med en hårsmån.

Fröstuna skola i Jättendal har i dag hamnat långt från den tidigare idyllen.

Föräldrarna förmedlar en bild av ohållbart arbetsklimat, stress och tidspress.

– Skoltiden minskades med en timme per dag från höstterminen för att anpassa till skolskjutsarna. Nu ser vi effekterna, skriver Fröstuna föräldraförening.

Annons

Genom sin ordförande Anna Savolainen beskriver föräldrarna tillståndet med adress utbildnings - och kulturnämnden. Som en röd tråd i kritiken löper konsekvenserna av den minskade undervisningstiden och den oro som skapats:

– Vi vill nu kräva tillbaka den förlorade tiden så att barnen och deras lärare kan få tillbaka den fantastiska känsla som Fröstuna är känd för.

Det minskade antalet undervisningstimmar har starkt bidragit till att situationen på Fröstuna ställs på sin spets. Avskaffade raster indragen fri tid och extremt långa lektioner är vardag på skolan hävdar föräldrarna i sin inlaga till skolpolitikerna.

Konsekvenserna slår mot alla elever. Extra åtgärder för de som behöver stöd uteblir. De individuella utvecklingsplanerna för varje elev förverkligas inte.

Rektor Eva Klang befinner sig på skolledarutbildning och hade inte läst skrivelsen på torsdagen.

– Vi uppfyller stipulerad undervisningstid på Fröstuna, påpekar hon.

Mer läsning

Annons