Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar vill ha bättre skola

När lärarförbundet i fjol rankade Sveriges skolkommuner, hamnade Nordanstig näst sist i hela landet. Nu har Gnarpsföräldrarna skrivit till kommunen om saken.

Annons

Gnarps Kontaktföräldraföreningen diskuterade på förra veckans möte Nordanstigs bottenplacering, 289 av 290 kommuner, vad gäller skolkvalitet.

– Vi vill veta hur kommunen tänker förbättra placeringen i kommande rankingar, säger Ingela Söderlind, ledamot i föreningen.

Hon tycker lärarförbundets årliga ranking är ett bra verktyg för kvalitetsarbetet, och ifrågasätter hur det kan komma sig att Nordanstig - årets skolförbättrare 2004 - ramlat ner i botten.

– Även om målet inte är topp tio borde man väl i alla fall sträva efter att ligga på övre halvan?! Det kan väl ändå inte harmoniera med Nordanstigs vision och mål?

Nu vill föräldrarna diskutera med utbildningsansvariga.

– Vi kan inte tänka oss att de själva är nöjda, och vi utgår från att kommunen tagit fram underlag och våra folkvalda har fått i uppdrag att hantera de här frågorna för oss kommuninvånare. Vi förväntar oss att det pågår full tankeverksamhet där och att de lär sig av hur liknande kommuner gjort och tar del av deras erfarenheter.

Mer läsning

Annons