Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många gubbar tycker M -ordförande

/
  • Per A Nordgren körde nästan en amerikansk valrörelse i Nordanstig. Gav utdelning i riksdagsvalet men floppade kommunalt.

– Nordanstigs kommunpolitik har förgubbats.
– Vi måste våga lyfta fram yngre engagerade människor.

Annons

Moderaternas föreningsordförande Per A Nordgren, 57 år, från Rönnskär i Stocka, tar fram en tänkbar orsak till att ett antal etablerade partier på den borgerliga kanten går kräftgång i kommunvalet 2010.

Hans eget parti gick ut med två listor på grund av olika åsikter om profileringen. En så kallad ungdomslista med en medelålder på 48 år ställdes mot en traditionell med medelålder på 58 år. Per A Nordgren återfanns på den senare.

– Vi vet ännu inte fördelningen mellan de två listorna. Och tills dess kan vi inte i detalj analysera varför vi fick över 18 procent i riksdagsvalet men halkade ner till 10 procent i kommunvalet.

Per A Nordgren betonar att Moderaterna till skillnad från Folkpartiet inte får placera icke - medlemmar som kandidater. M är förhindrad att plocka in folk direkt från gatan.

Han är givetvis nöjd med genomslaget i riksdagsvalet där väljarna ansluter sig till Reinfeldts jobblinje. Nordgren noterar dessutom hela 135 personkryss på sig själv i riksdagsvalet.

– Om den trenden syns i kommunvalet får vi snart veta, säger Moderaternas mest energiske kampanjare för sin egen person. Inte helt okontroversiellt gentemot mer tillbakadragna partimedlemmar.

Mer läsning

Annons