Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet stora vinnaren i Nordanstig

/
  • Charlotte Klötz, Folkpartiet, är öppen för diskussioner med andra partier om ett eventuellt samarbete.

Folkpartiet blir den stora vinnaren i Nordanstigs kommunval. De ökar sina mandat från två till fyra mandat i kommunfullmäktige.

Annons

Det var glädjetjut och viss förvåning hemma hos Charlotte och René Klötz på söndagskvällen. Partiets medlemmar på valvakan hade svårt att ta in valresultatet. Partiet fördubblar sina mandat i fullmäktige.

– Jag har haft känslan att det skulle gå bättre än förra valet, det känns otroligt skönt att allt arbete har gett utdelning, säger Charlotte Klötz.

– Nu väntar vi på kryssen för att se vilka av oss som kommer in.

Folkpartiet har ökat med åtta procentenheter och partiet kommer preliminärt få fyra mandat i fullmäktige.

Charlotte Klötz tror att en del av framgången beror på att Folkpartiet enligt henne drivit en klar politisk linje.

– Jag tror att många upplever oss som det enda oppositionspartiet i kommunen. Vi har haft idéer och åsikter och det har folk märkt. Vi har synts och det har gett effekt tror jag. Jag tror att folk uppskattar att någon törs gå emot etablissemanget.

Med tanke på mandatfördelningen i kommunen, där inget parti får egen majoritet, är Folkpartiet öppet för samarbete med andra partier.

– Vi får sätta oss och fundera på vad vi vill och hur vi vill ha det. Vi kan tänka oss att samarbeta och vi är öppna för förslag och förhandlingar. Det beror lite på vad vi kan få igenom och vilket gehör vi får för våra frågor. Det är endast Sverigedemokraterna som vi inte kan tänka oss att samarbeta med, säger Charlotte Klötz.

Mer läsning

Annons