Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera toppnamn lämnar lokalpolitiken i Nordanstig

/
  • Sarah Faxby-Bjerner, (MP), lämnar kommunen och KF...
  • ... Boerje Bohlin, (S), återkommer i lokalpolitikens mitt.

Efter ett år i kommunfullmäktige lämnar nu både MP:s och V:s toppnamn. Men i S återkommer en ledamot med lång erfarenhet.

Annons

Redan under första året på nya mandatperioden lämnade ett antal personer sina politiska uppdrag, en av dessa är Katarina Bylin, (S), som avsagt sig förtroendeuppdraget som ledamot i Nordanstigs kommunfullmäktige , KF. Länsstyrelsen har efter ny sammanräkning konstaterat att det blir Boerje Bohlin, S-veteran, som tar hennes plats, och därmed återkommer i den politiska hetluften. Hans ersättarplats ska nu fyllas av Gun Forsell Spång.

Även M-toppnamnet vid 2014-års val, Kajsa Gladh , har lämnat Nordanstigs KF, eftersom hon flyttat. Där blev det Göran Roswall som tog över.

Men även andra partier i Nordanstig kommer att få nya KF-ledamöter. I slutet av december underrättade Sarah Faxby-Bjerner, som toppade MP-listan att hon vill lämna sin KF-plats.

– Jag har lärt mig oerhört mycket av mina tjugo år i politiken och kommer att minnas många av dessa stunder med ett leende på läpparna, förklarar Sarah Faxby-Bjerner, som återkom i lokalpolitiken efter en mandatperiods frånvaro. Nu är hon i färd med att lämna kommunen, och kan därför inte behålla sin plats i fullmäktige.

Hon har tidigare även avsagt sig uppdraget som ledamot i Norrhälsinge miljö- och räddningsnämnd. Där lämnar för övrigt även Erik Sundberg, (S), sitt uppdrag nu, och han lämnar också uppdraget i styrelsen för Nordanstigs Vatten AB.

Likaledes har V-listans toppnamn Katarina Roos Nyberg i början av året meddelat kommunen att hon vill avsäga sig förtroendeuppdragen i både KF och kommunstyrelsen, KS, på grund av tidsbrist.

Även Anna Savolainen, (S), avser att lämna sin ersättarplats i KF.

Nu får länsstyrelsen göra nya sammanräkningar för att utröna vilka som ska ta plats i KF-församlingen.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons