Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler tomter i Gnarp utreds

Det finns för få tomter för boende och industrier i Gnarp, enligt kommunstyrelsen. Nu vill kommunen ta fram förslag till flera tomter.

Annons

– Det behövs fler tomter för att öka inflyttningen, finns det inga tomter kan man inte heller bygga, säger Stig Eng (C) efter att ärendet har diskuterats på kommunstyrelsens möte.

Kommunstyrelsen kommer att ge samhällskontoret i uppdrag att ge förslag till tänkbara bostadstomter och industritomter i Gnarp.

– Det gäller att vi ligger framme när den nya E4 byggs och längre fram kommer även den nya järnvägssträckningen genom Gnarp att påverka. Vi vill försäkra oss om att vi har de tomter som vi vill ha, säger Stig Eng.

I dagsläget är det endast i Gnarp som tomtsituationen kommer att utredas. Längre fram kan det även bli aktuellt med en översyn av tomtläget i Ilsbo.

– Ilsbo ligger strategiskt bra till med närheten till Hudiksvall, säger Stig Eng.

Tidigare har det lämnats in en motion till kommunfullmäktige från Folkpartiet på samma tema. Den motionen har ännu inte behandlats. Folkpartiet vill se att kommunen upprättar en byggnadsplan för byggande av bland annat hyresbostäder i Gnarp. Partiet vill även att kommunen undersöker möjligheten till byggplan för olika boendeformer, som till exempel radhus, både i Gnarp och på andra orter.

Mer läsning

Annons