Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inget sommarjobb, startade café

/
  • Anna Mellgren, Carolina Wikström och Carl Wikström från Uppsala och Stockholm uppskattar att det öppnats ett café i Hårte. – Det är bra att det blir lite mer liv i den här stan, säger Anna Mellgren.
  • Sara Gottvall, 17 år från Hassela startade ett café i Hårte då hon inte fick något sommarjobb. De två första dagarna som caféet hade öppet kom cirka 60 kunder.

Sara Gottvall, 17 år från Hassela sökte sommarjobb på ett äldreboende i Hassela men fick det inte. Då bestämde hon sig för att ta saken i egna händer och startade ett café i Hårte istället.

Annons

I tisdags öppnade Sara Gottvall sitt café i den gamla skolan vid hamnen i Hårte. Affärerna har gått bra för bara under två dagar har hon haft cirka 60 kunder.

Sara är 17 år och ska börja andra året på hantverks- och fotolinjen i Sundsvall. I sommar hade hon sökt sommarjobb på ett äldreboende i Hassela men det jobbet fick hon inte. Sara ville ändå ha något att göra. Det var då hon mindes det förslag som hennes moster Eva Gottvall Bruno från Hårte gav henne i påskas.

– Jag hade gjort en morotskaka under påsken som min moster fick smaka. Hon tyckte den var så god att hon föreslog att jag skulle starta ett café i Hårte. Jag tog inte förslaget på allvar eftersom jag visste att det förmodligen aldrig skulle bli av ändå, säger Sara.

När HT besöker henne i den gamla skolan förbereder hon sig inför dagens arbetspass. I ugnen har hon matbröd som noga överbevakas. Baka är inget som Sara brukar göra ofta men det går bra ändå, menar hon. Reaktionerna från kunderna har bara varit positiva.

– Många tycker att det är bra att det har startas ett café här ute och att det är en ung person som har startat något, berättar Sara.

Mer läsning

Annons