Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfylld adrenalinkick i skogen

/
  • Elena Gradin och Björn Gradin tycker båda att paintball är en rolig och adrenalinfylld sport.
  • Snabbhet och mod är bra egenskaper att ha när man spelar paintball.
  • Erik Eriksson Neu och Patrik Östberg driver paintballbanan strax söder om Bergsjö tillsammans.

Adrenalinpåslag, hög puls och väldigt roligt. Så beskrivs paintball av Erik Eriksson Neu och Patrik Östberg som nyligen öppnat en bana utanför Bergsjö.

Annons

En smal grusväg som viker av in i skogen från Bergsjövägen i Högen tas oss till ett stort grustag. Mellan kullarna och träden står staplar av bildäck, gammalt ris har dragits ihop till stora högar. För några veckor sedan var paintballbanan klar. Det är en dröm som Erik Eriksson Neu har haft i flera år.

– Det är en dröm som har legat och grott ett par år. Och så fick jag med mig Patrik på det också, berättar han.

Området som de har gjort i ordning för paintballspel är ungefär 150 gånger 70 meter. Stora högar av däck och sandsäckar ger skydd när spelet sätter fart. Paintball går att spela på många olika sätt, men oftast spelar man i lag och ska försvara sin flagga mitt på banan. Och det gäller att inte bli träffad av motståndarlagets färgkulor.

– Det är en väldigt stor adrenalinkick att spela. Det kan vara lite läskigt, men jag tycker att det är jätte roligt att spela, säger Elena Gradin.

– Vi vill ha roliga banor och man ska tycka att det är roligt att komma hit fler gånger, säger Patrik Östberg och berättar att de hoppas kunna bygga fler banor i skogsområdet framöver.

Mer läsning

Annons