Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för skräckfärd

En 55-årig man döms till fängelse efter en händelse på industriområdet i Strömsbruk i juli.

Annons

Fängelse i ett år och tio månader blev domen för den 55-årige man, som åtalats för dråpförsök på en företagare i Strömsbruk. Den ursprungliga brottsrubriceringen har ändrats av Hudiksvalls tingsrätt, och brottet betecknas som grov misshandel.Händelsen inträffade i juli, då Strömsbruksbon fick veta att en bil med släp befann sig på hans fabriksområde. Han begav sig dit, eftersom han haft problem med många stölder på området, och träffade där den 55-årige mannen, som också hade sin dotter i sällskap.

Parternas berättelser om vad som egentligen hände, och varför, stämmer inte i alla delar, men det är i alla fall klart att 55-åringen har kört omkring på området medan Strömsbruksbon har hängt på bilen, och släpade i marken. Hans skador bekräftas genom läkarundersökning.

Tingsrätten konstaterar att 55-åringen måste ha förstått att han utsatte Strömsbruksbon för allvarlig fara, och att Strömsbruksbon till och med kunde ha blivit dödad under skräckfärden. Med hänsyn till att bilen bkev körd i hög hastighet på en så lång sträcka som 600 meter, har 55-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet, fastslår tingsrätten.

Fängelse blir alltså följden för 55-åringen, som också ska betala ett skadestånd på 57 160 kronor till Strömsbruksbon.

Mer läsning

Annons