Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för familjevåld

Mannen slog sin fru och gav sig på sina styvsöner. Nu döms han till fem månaders fängelse för våldet mot familjen.

Annons

Händelsen inträffade i Nordanstigs kommun i mars, när kvinnan skulle hämta en del saker ur bostaden efter att hon och barnen flyttat därifrån. Under rättegången nekade mannen till brott.

Men det fanns vittnen som gav stöd åt det kvinnan och barnen berättade. En granne som hörde att det var bråk, tog hand om barnen och såg mannen slita in kvinnan i bostaden.

En annan person såg mannen slå flera slag och hörde barnen ropa på hjälp. När han gick in i hemmet såg han kvinnan ligga på golvet medan mannen stod ovanför med blodiga knogar. Det låg också lösa hårtussar på golvet.

Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen för att ha misshandlat sin fru och sparkat sin styvson på hakan. Han döms också för ofredande efter att ha knuffat det andra barnet. Båda barnen är i mellanstadieåldern.

Mannen, som är i 50-årsåldern, döms också för olaga hot efter att ha hotat att döda alla tre. Tingsrätten dömer honom till fem månaders fängelse. Det plussas på med ytterligare en månad från ett tidigare fängelsestraff som han frigetts villkorligt ifrån. Han ska dessutom betala totalt drygt 31 000 kronor i skadestånd till kvinnan och barnen.

Mer läsning

Annons