Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Hägg rånades hemma

/
  • Familjen Häggs bostad spärrades av för att polisen skulle försöka säkra spår efter rånarna.

Ett väpnat rån inträffade sent på onsdagskvällen hos Lennart Hägg, vd till Häggs bildemontering i Vattlång. Lennart Hägg kedjades fast med handbojor och hans son Niklas Hägg besköts när han följde efter rånarna.

Annons

Det var sent på onsdagskvällen som tre maskerade personer trängde sig in i bostaden. Där hotade de Lennart Hägg, hans fru Ingrid Hägg och ett av deras barnbarn med skarpladdade vapen.

– Vi hade gått och lagt oss när det knackade på dörren. När vi öppnade trängde sig tre män in med rånarluvor och vapen. Jag fick lägga mig på golvet på en gång, berättar Lennart Hägg.

Han berättar att han frågade rånarna vad de ville, de ville ha pengar och trodde inte på Lennart Hägg som försökte förklara att inga pengar fanns hemma i bostaden. Han tvingades plocka fram nyckeln till kassaskåpet, när det inte fanns några större summor där började rånarna söka igenom huset. De flyttade på möbler och slog på den öppna spisen med en kofot.

Även Ingrid Hägg uppmanades att lägga sig ner på golvet. Men hon vägrade och sa att hon i stället skulle gå och lägga sig i det rum som barnbarnet hade fått lägga sig i. På så sätt lyckades hon också trycka på ett överfallslarm som fanns installerat så att makarna Häggs tre barn alla larmades om att något pågick. Rånarna förstod att ett larm hade gått och frågade Lennart Hägg vad hustrun hade gjort.

– De vart stressade och sa att de måste sticka, säger Lennart Hägg.

Innan rånarna försvann från platsen spände de fast Lennart Hägg med hjälp av ett par handbojor.

Sonen Niklas Hägg som larmats kunde genom ett fönster se att flyktbilen körde mot Bergsjö. Han började följa efter rånarnas flyktbil och lyckades relativt snabbt komma i kapp rånarna. Men han tvingades så småningom avbryta förföljandet då hans bil sköts sönder med ett skarpladdat vapen. Enligt uppgifterna från polisen blev ingen person fysiskt skadad i samband med rånet, men på grund av skottlossningen misstänks rånarna, förutom grovt rån, för mordförsök.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men utgår från att rånet inte begåtts av några förstagångsförbrytare.

– Jag hoppas mycket på att den tekniska undersökningen ska ge någonting. Fingeravtryck eller DNA-spår som gör att vi kan identifiera rånarna. Det här är ett mycket obehagligt rån. Men spaningsledaren är mycket hoppfull om att vi ska kunna gripa de här männen, säger Josef Wiklund.

Ett tiotal poliser arbetade under torsdagen med informationsinhämtning, dörrknackning och teknisk undersökning av såväl Häggs hem, den beskjutna bilen och den utbrända bil som tros vara rånarnas flyktbil. Polisen i Västernorrland bistod utredningen genom spaning och teknisk undersökning i Västernorrland.

Mer läsning

Annons