Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Hägg drabbade igen

Det här är andra gången på 19 år som Häggs rånas i sina hem. Båda gångerna använde rånarna handbojor för att fjättra sina offer.

Annons

Den 12 december 1991 rånades Helge Hägg som grundade företaget Häggs bildemontering i sitt hem i Vattlång.

Han och hans fru Svea Hägg låg och sov i sin bostad i Vattlång när rånarna bröt sig in i huset. Kuppen hade förberetts genom att husets telefon ledningar klippts av: Därefter bröt tjuvarna sig in med hjälp av en kofot. Helge Hägg slog medvetslös och bands sedan med hjälp av kabeltråd och handbojor. Hans huvud täcktes med ett skynke. Svea Hägg uppmanades att ta fram nyckeln till kassaskåpet och när hon inte visste var de fanns blev hon bunden på samma sätt som sin man. Två kassaskåp bröts upp med kofot och de pengar som förvarades där stals.

I huset intill bodde makarnas son Lennart Hägg med sin fru Ingrid Hägg och deras barn Mattias, Niklas och Caroline Hägg. Ett par timmar efter rånet lyckades Helge Hägg sparka sig loss och ta sig över till sonens hus, med skynke över huvudet och armarna fastlåsta på ryggen. Lennart Hägg befriade därefter sina föräldrar.

Enligt polisen var rånet synnerligen rått och hänsynslöst. Det mesta tydde på att det var noga planerat och rånarna kunde aldrig gripas. Exakt hur stor summa rånarna kom över vid rånet 1991 är inte offentliggjort.

Mer läsning

Annons