Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjecentralen i Harmånger invigd för andra gången: "Här är det nära till samtalet"

/

Nordanstigs har två familjecentraler, Harmånger och Bergsjö. I onsdags var det nyinvigning i Harmånger – som fått nya lokaler – med bandklipp och besök från Trolska skogen.

Annons

År 2013 öppnade Nordanstigs kommun familjecentraler i Harmånger och Bergsjö , med syftet att stärka föräldrar i sin föräldraroll och skapa möjligheter till utveckling och nätverk för barn och vuxna. En del av verksamheten består i att arbeta förebyggande.

På onsdagen hölls nyinvigning i Harmånger, där kommunen samarbetar med Hälsingeläkarna. Nu har kommunen satsat 300 000 kronor på bättre anpassade lokaler och Hälsingeläkarna har bekostat ny inredning. Ledningsutskottsordförande Stig Eng, (C), var på plats och klippte det blågula bandet och från Trolska skogen hade Filiojokus och Gullfina kommit för att träffa alla barnen. Barnbibliotekarie Emma Henriksson, som brukar hälsa på och ge boktips, titta förbi, och förskollärare Maria Norling, socionom Kajsa Westergren samt BVC-sköterska Kristina Karlsson, log i kapp med solen:

– Detta är en mötesplats där det är nära till samtalet, och hit är familjer med barn upp till sex år är välkomna, tisdagar och torsdagar, då det även är barnavårdscentral (BVC) och öppen förskola. I fjol kom 800 besökare över året, inräknat både stora och små.

Mer läsning