Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få svar i fritidsundersökning

Det är bara drygt 40 procent som har svarat på Nordanstigs kultur- och fritidsvaneundersökning. Men undersökningen ger ändå bra underlag för kommunens fortsatta arbete enligt politiker.

Annons

– Vi kommer analysera resultatet och se hur vi ska jobba vidare. Det finns många synpunkter i undersökningen som är väldigt värdefulla, säger Åke Bertils (S), ordförande i omsorgs- och lärandenämnden.

500 av kommunens invånare har fått möjlighet att besvara 125 frågor om utbudet av kultur och fritidsaktiviteter. Frågorna handlar om vad de själva gör på fritiden och vad de skulle vilja göra på fritiden. Svaren på frågorna ska ligga till grund för politikernas arbete med att hjälpa lokala förenings- och kulturaktiviteter. 203 svar har lämnats in, vilket gör att det inte är statistiskt säkert vad kommunens invånare tycker om utbudet.

Av de svar som har lämnats in framgår det att de allra flesta anser att de aktiviteter som finns i kommunen inte riktigt stämmer med vad de vill göra på fritiden. Fem av 203 tycker att utbudet av fritidsaktiviteter är bra, 11 av 203 tycker att utbudet av kultur är bra. I undersökningen framgår det också att de allra vanligaste aktiviteter för Nordanstigsborna är biobesök, promenader, teaterbesök och café och restaurangbesök. Andra aktiviteter som personer i Nordanstig ofta väljer att göra på sin fritid är att promenera, fiska och åka skidor. Av besöksmålen i kommunen är det Gränsfors Yxmuseum och Ersk-Matsgården som är populärast.

Många har skrivit att de vill ha fler aktiviteter för ungdomar, större satsningar på kulturarrangemang, städade badplatser och tempererade bad på somrarna. Det har också kommit in förslag på att kommunen borde ordna lokaler till bland annat klubbar för radiostyrda bilar.

– Vi kan få en fingervisning genom undersökning vad det är som vi behöver jobba med, säger Åke Bertils.

Materialet ska analyseras och bli ett underlag för arbetet med budget för 2013 och 2014.

Mer läsning

Annons