Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evakuerat hus kan bli trygghetsboende

/

Det rivningshotade huset på Bergsjövägen 20 i Hassela är evakuerat, men kommer kanske att vara kvar. Nordanstigs Bostäder håller på att utreda en eventuell omvandlig av huset till ett trygghetsboende.

Annons

Det har blivit en del turer kring den planerade rivningen av hyreshuset på Bergsjövägen 20. Beslutet mötte ett massivt motstånd hos både tidigare hyresgäster och andra Hasselabor. Bostadsbolaget har tagit till sig synpunkterna.

– Vi utreder lite andra alternativ, bekräftar Richard Brännström, vd för Nordanstigs Bostäder.

Man tittar på förutsättningarna för att eventuellt omvandla huset till ett trygghetsboende. För det krävs det en del ombyggnationer, bland annat måste man installera hissar i huset för att öka tillgängligheten. I dagsläget undersöker man tre alternativ, varav ett är att ansöka om statliga pengar. Regeringen har beslutat att stödja byggandet av så kallade trygghetsbostäder.

– Det är fortfarande på departementsnivå, men vi ligger på där, säger Richard Brännström.

Man har dessutom tagit kontakt med Statens Bostadsomvandling, ett bolag med uppgift att omvandla tomma bostäder i det kommunala bostadsbeståndet. Det tredje alternativet är att finansiera en omvandling själv.

Mer läsning

Annons